adAMO tečaji so morda drugačni od ostalih zaradi vrste raznolikih aktivnosti, ki jih vpeljujemo v učni proces. Naši »sveži« tečajniki so nemalokrat presenečeni nad našim načinom dela, saj si skoraj vsakdo na prvem mestu predstavlja težko in debelo knjigo in takoj za tem »obvezno« guljenje slovnice, ki neumorno plaši vse jezikovne nadobudneže. Pri nas bo drugače…

Na prvo mesto vedno postavljamo ustvarjanje sproščenega vzdušja, ki je predpogoj za kakršnokoli uspešno usvajanje jezika, kar se potrjuje znova in znova.

A dobro počutje razredu je seveda cilj vsakega učitelja, torej po čem se razlikujemo od ostalih?

Našo jezikovno učilnico praviloma vsako uro spreminjamo v življenjsko izkušnjo, saj se raje kot s formo ukvarjamo z življenjem samim, seveda v ciljnem jeziku. Prav tako praviloma ne lovimo enot v učbeniku, ampak jih raje ustvarjamo. Na primer, knjige beremo v originalih in se po kakovosti prebiranja približamo marsikateremu uglajenemu bralnemu krožku, si ogledujemo zares kvalitetna predavanja ljudi, ki imajo svetu kaj za povedati, si izmenjujemo naše življenjske poglede na različne teme in kar je najpomembneje, nemalokrat se tudi pošteno nasmejemo. Seveda, se vse našteto dogaja v nivoju znanja, ki ga določena skupina premore.

Naša jezikovna druženja vsako leto popestrimo tudi z dodatnimi aktivnostmi, ki so namenjene zabavi in sprostitvi in so vedno v povezavi s ciljnim jezikom. Ponosno napišem, da smo skupaj obiskali London in Edinburgh, da smo se v angleščini izobraževali o zgodovini Ljubljane in Vrhnike, da smo se udeležili različnih razstav, bili smo pa celo na ogledu pivovarne, ogled pa je potekal seveda v angleščini.

Na naših tečajih se dogaja veliko, več in še več. 

 

če vas zanima več o samem načinu poučevanja, si lahko preberete članek, ki je izšel v Našem časopisu (izdaja april 2020) in si ogledate galerijo slik.

O nas